Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Omgekeerde visitekamer

Begin 2019 hebben de Vrienden van het GHZ met steunvan drie lokale stichtingen de 'omgekeerde visitekamer' gerealiseerd. De patiënt op de afdeling Oncologie komt naar deze aparte spreekkamer waar zijn of haar arts en verpleegkundige de patiënt verwacht voor een visite. Het bezoeken in een aparte kamer zorgt voor een rustmoment en geeft privacy. De visiteronde, op een kamer met meerdere patiënten, waarbij de zorgprofessionals de patiënten bezoeken is daarmee verleden tijd. Dat deze nieuwe werkwijze wel degelijk bijdraagt aan betere zorg en een fijnere beleving voor de patiënt, wordt bevestigd door het behalen van de Medisch Contact Communicatieprijs 2019 uit maar liefst 52 inzendingen.

Omgekeerde Visite, prijsuitreiking

Een klein kijkje in het juryrapport toont aan dat de beste ideeën soms heel eenvoudig zijn: "Door de ruimte te veranderen, verander je de machtsverhouding tussen dokter en patiënt. Het is een mooi voorbeeld van hoe een simpele ingreep de randvoorwaarden voor 'een goed gesprek' ingrijpend kan verbeteren. En dat zet enorm veel in beweging."

Omgekeerde Visitekamer

Als de Vrienden van het GHZ zijn we ontzettend trots op het team van de Oncologie dat zich inzet voor deze nieuwe werkwijze. Daarnaast danken we de Stichting Sint Jozef Paviljoen, Stichting Het van Iterson Ziekenhuis en Stichting Diaconessenhuis 'De Wijk' voor hun steun om dit project te kunnen realiseren.