Steun ons

Patiënten ontroerd door Muziek aan Bed

Op 11 maart verwelkomden verschillende afdelingen van het Groene Hart Ziekenhuis een cellisten-duo van Stichting Muziek aan Bed. Het initiatief kwam van Stichting Vrienden van het GHZ, die zich inzet voor een aangenamer ziekenhuisverblijf voor patiënten. Cellisten Tjakina Oosting en Eva van Schaik speelden bekende liedjes voor jong en oud en zorgden daarmee voor een unieke ervaring en een bijzondere dag voor de patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis.

“Dit vergeet ik van mijn leven niet meer,” aldus een geëmotioneerde patiënt op de afdeling Cardiologie. Hij had een zware tijd gehad met momenten waarop hij het even niet meer zag zitten. Voor de verpleegkundigen was het daarom extra bijzonder om te zien dat hij zo genoot van de muziek. Met een “geniet van het leven!” zwaaide hij de cellisten uit.

Het muzikale duo maakte de mini-concerten aan bed persoonlijk door aan de patiënt te vragen welke muziek hij of zij graag luistert. Een echte muziekliefhebber op de afdeling Longgeneeskunde neuriede mee met de klassieke stukken en complimenteerde Tjakina en Eva na afloop met hun werk “van hoog niveau”.

Extra bijzonder was het bezoek aan de Intensive Care. Het geluidsniveau werd aangepast waardoor ook daar twee patiënten de heilzame klanken van een cello te horen kregen. De zorgmedewerkers kregen een serenade met het vrolijke nummer “Happy” van Pharrel Williams.

Dit eerste optreden was een cadeau aan het ziekenhuis van Stichting Muziek aan Bed. Evelien Kenbeek van Stichting de Vrienden van het GHZ en het duo van Muziek aan Bed kijken terug op een geslaagde dag die absoluut voor herhaling vatbaar is. Iets wat met steun van Stichting Vrienden van het GHZ ook mogelijk gemaakt kan worden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.