Steun ons

Ontspannen sfeer tijdens hartbehandeling

Na een recente verbouwing was één van de behandelkamers op de afdeling Cardiologie vrij donker geworden. In deze behandelkamer wordt o.a. cardioversie uitgevoerd. Dat is een ingreep om een onregelmatig hartritme weer regelmatig te krijgen, onder lichte narcose. Het is voor de patiënten prettig om hierbij in een lichte, rustgevende ruimte te verblijven.

Daarom benaderde verpleegkundige Ineke de Stichting Vrienden van het GHZ met het idee om een wolkenplafond in de behandelkamer te maken, wat de indruk geeft van natuurlijk daglicht. Dit wordt versterkt door de nieuwe muurafbeelding van een venster dat uitkijkt op de weilanden met knotbomen. De natuurlijke uitstraling van de kamer heeft een positieve werking op stress en het energieniveau. Het geeft de hartpatiënten meer ontspanning tijdens de behandeling en ze worden zo ook weer wakker in een prettige sfeer.

Dit project is mogelijk gemaakt met bijdrage van Stichting Van Iterson Ziekenhuis, Stichting Diaconessenhuis De Wijk en Stichting Sint Jozef Paviljoen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.