Steun ons

Muziek maken voor en met patiënten

Muziek tijdens het ziekenhuisverblijf brengt troost, afleiding en vrolijkheid. Daarom zetten wij ons in om patiënten waar mogelijk een mooie muzikale beleving te bezorgen.

Deze maand is voor het eerst een muziekagoog (in opleiding) in het GHZ geweest, op de afdeling Ouderengeneeskunde. Monique van den Hoogen maakt muziek met en voor patiënten, afgestemd op hun mogelijkheden. In de huiskamer zong en speelde zij op gitaar liedjes van vroeger, zoals 'Brandend Zand en 'Rocking Billy'. Dit kon op veel bijval rekenen van patiënten en aanwezige familieleden, die meezongen, neurieden of gewoon luisterden. Sommigen waren tot tranen geroerd. Ook bezocht Monique nog enkele patiënten op hun kamer, waarbij na het zingen de verhalen over vroeger los kwamen. Deze muzikale middag was een fijne afleiding en klein geluksmoment voor onze oudere patiënten. We hopen dit, met uw steun, nog vaker mogelijk te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.