Steun ons

Proef met Virtual Reality op SEH

Een bezoek aan de SpoedEisende Hulp kan best spannend zijn, zeker voor kinderen. Bij pijnlijke of spannende behandelingen kan de inzet van een VR-bril helpen. Binnenkort starten we op de SpoedEisende Hulp met een proef waarbij wordt onderzocht of VR-billen helpen bij het verminderen van angst en pijn. 

Met de VR-bril stapt een patiënt als het ware in een andere wereld met 3D beelden en geluiden. Zo kan je op safari gaan en olifanten zien, of in een onderwaterwereld dolfijnen ontdekken. Patiënten zijn hierdoor afgeleid en voelen vaak minder angst en pijn. De proef richt zich in eerste instantie op kinderen vanaf 6 jaar. Medewerkers van de SEH en ouders/verzorgers kunnen meekijken via een tablet. Maar niet alleen kinderen kunnen de VR-bril gebruiken, ook volwassenen kunnen deze opzetten als afleiding. Zo wordt het bezoek aan de SpoedEisende Hulp toch nog een beetje een leuke ervaring.

De komende maanden worden twee soorten brillen getest bij verschillende patiëntgroepen. Dit is mogelijk dankzij een bijdrage van stichting Verburg Fonds.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.