Steun ons

Swim to Fight Cancer Gouda groot succes

Op 2 juli zwommen maar liefst 160 deelnemers door de Goudse singels om mensen met kanker te steunen. Tijdens de eerste editie van het evenement Swim to Fight Cancer Gouda werd een fantastisch bedrag van €105.228,- opgehaald voor onderzoek naar kanker. Ook wordt € 10.000,- geschonken aan St. Vrienden van het GHZ, als ondersteuning van oncologiepatiënten in het Groene Hart Ziekenhuis.

Namens het GHZ zwom een team van zes artsen en arts-assistenten mee, onder wie Henriette Levenga. Hoewel snelheid en vaardigheid er niet toe deed, oefende zij de afgelopen weken fanatiek om goed voorbereid te zijn. "En dat is gelukt”, lacht Henriette trots na haar zwemtocht van 751 meter. "Als hematoloog zie ik dagelijks waar patiënten met kanker mee te maken krijgen. Dankzij de bijdrage van dit evenement kunnen we de gevolgen van kanker voor hen iets draaglijker maken, met bijvoorbeeld een warme nachtmuts bij haarverlies of een speciaal kussen om pijn na een borstoperatie te verlichten." 

Bekijk dit filmpje voor een impressie van dit zonnige evenement. Alle organisatoren, deelnemers, donateurs, supporters en vrijwilligers enorm bedankt voor jullie hartverwarmende inzet!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.